

5th Zurich Conference on Public Finance in Developing Countries

14 and 15 December, 2020



Central Europe Time	Monday, December 14	Eastern Time
3:00 to 3:15 pm	Introductions	9:00 to 9:15 am
3:15 to 3:50 pm	Tax Administration vs. Tax Rates: Evidence from Corporate Taxation in Indonesia Presented by Ben Olken. Discussed by Jonathan Weigel	9:15 to 9:50 am
3:50 to 4:25 pm	Does Better Information Curb Customs Fraud? Presented by Alice Duhaut. Discussed by Anders Jensen	9:50 to 10:25 am
4:25 to 4:40 pm	15 Minutes Break	10:25 to 10:40 am
4:40 to 5:15 pm	Does the Informal Sector Escape the VAT? Presented by Tejaswi Velayudhan. Discussed by Mazhar Waseem	10:40 to 11:15 am
5:15 to 5:50 pm	The State Capacity Ceiling on Tax Rates: Evidence from Randomized Tax Abatements in the DRC Presented by Augustin Bergeron. Discussed by Youssef Benzarti	11:15 to 11:50 am
5:50 to 6:35 pm	45 Minutes Break	11:50 am to 12:35 pm
6:35 to 7:10 pm	Elite Capture of Foreign Aid: Evidence from Offshore Bank Accounts Presented by Bob Rijkers. Discussed by Juliana Londoño-Vélez	12:35 to 1:10 pm
7:10 to 7:45 pm	Holding Up Green Energy Presented by Nicholas Ryan. Discussed by Jonas Hjort	1:10 to 1:45 pm
7:45 to 8 pm	15 Minutes Break	11:45 to 2:00 pm
8:00 to 9:00 pm	The Implications of Covid-19 for Public Finances and Social Programmes Keynote Lecture by Rachel Glennerster (Chief Economist of the UK Department for International Development)	2:00 to 3:00 pm













Central Europe Time	Tuesday, December 15	Eastern Time
3:00 to 3:35 pm	Campaign Money for Nothing? Understanding the Consequences of a Ban on Corporate Contributions: Evidence from Brazil Presented by Alexsandros Cavgias Martins Fraga. Discussed by Nelson Ruiz	9:00 to 9:35 am
3:35 to 4:10 pm	Industrial Policy at Work: Evidence from Romania's Income Tax Break for Workers in IT Presented by Isabela Manelici. Discussed by Wojciech Kopczuk	9:35 to 10:10 am
4:10 to 4:25 pm	15 Minutes Break	10:10 to 10:25 am
4:25 to 5:00 pm	Threats of Audits and Tax Morale in Africa: Evidence from a Randomized Field Experiment in Ethiopia Presented by Abebe Shimeles. Discussed by Giulia Mascagni	10:25 to 11:00 am
5:00 to 5:35 pm	Data Transparency, Public Oversight and Collusion in e-Procurement Presented by Titl Vitezslav. Discussed by Michael Best	11:00 to 11:35 am
5:35 to 6:20 pm	45 Minutes Break	11:35 am to 12:20 pm
6:20 to 6:55 pm	Tax Reform, Demand Shocks, and R&D Investment Presented by Bilicka Katarzyna. Discussed by Jim Hines	12:20 to 12:55 pm
6:55 to 7:30 pm	Taxation Toward Representation: Public Goods, Tax Collection, Social Norms, & Democratic Accountability Presented by Benjamin Krause. Discussed by Monica Singhal	12:55 to 1:30 pm
7:30 to 7:45 pm	15 Minutes Break	1:30 to 1:45 pm
7:45 to 8:20 pm	Identity Verification Standards in Welfare Programs: Experimental Evidence from India Presented by Karthik Muralidharan. Discussed by Yusuf Neggers	1:45 to 2:20 pm
8:20 to 8:30 pm	Closing Remarks	2:20 to 2:30 pm